WIE IK BEN

Sinds 1992 jaar werk ik op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg, waarvan sinds 2003 in Nederland; daarvóór in Oostenrijk en de Verenigde Staten. In 2013 startte ik met Praktijk Begic. Tot april 2016 werkte ik naast mijn praktijk ook voor PsyQ, zorgprogramma voor Relatie en Psyche, als individuele psychotherapeut en in relatie-, gezins- en groepssetting.

In 1967 ben ik in Bosnië-Herzegovina geboren. Aan de Universiteit van Belgrado ben ik afgestudeerd als psychologe. In Oostenrijk volgde ik de opleiding als “Gestalttherapeut” en in San Francisco, California, volgde ik het PsyDoc programma in klinische Psychologie aan het California Institute of Integral Studies. In Nederland volgde ik de postdoctorale opleiding in psychotherapie (2005-2008) en postdoctorale aanvullende opleiding tot klinisch psycholoog (2014). Sinds 2008 ben ik als BIG-geregistreerde psychotherapeut werkzaam. In de periode 2009-2012 heb ik me in de Schematherapie gespecialiseerd. Sinds 2015 ben ik geregistreerd als supervisor schematherapie, en sinds 2020 ook als supervisor en trainer schematherapie bij ISST. In 2012-2014 volg ik de opleiding in EMDR, sinds 2015 ben ik gecertificeerd als Europe Practitioner in EMDR. In 2014 volg ik opleiding tot algemeen supervisor psychotherapie. Mijn kennis in systeemtherapie haal ik, behalve uit de psychotherapieopleiding, uit mijn 13-jarige ervaring in het werk voor het zorgprogramma Relatie en Psyche van PsyQ. Vanaf 2017 volg ik de opleidingen in mindfulness en compassie based cognitieve therapie. In mijn werk combineer ik verschillende therapeutische inzichten en interventies. Ik geloof zeer in “en-en”.

De psychotherapie, relatietherapie en coaching kan ik in het Nederlands, Engels, Bosnisch, Servisch en Kroatisch aanbieden. Mijn actieve kennis van het Duits is helaas vervaagd maar ik begrijp de Duitse taal nog steeds volledig.
Persoonlijk heb ik te maken gehad met enorme veranderingen: verhuizingen, grote maatschappelijke veranderingen, val van het socialisme, oorlog. Ik heb gevoeld wat het betekent om tot een minderheid te behoren en een vreemde te zijn, maar ook hoe het voelt om als een rijke, dominante westerling benaderd te worden. Ik blijf gefascineerd door de balans tussen het zich goed aanpassen en met de flow gaan enerzijds en een eigen identiteit behouden en deze verrijken aan de andere kant. En hoe ik deze nieuwe kijk goed kan overdragen aan de volgende generatie. Ik heb twee sprankelende zonen en een grappige man. De energie en inspiratie haal ik uit mijn gezin, contact met vrienden en collega’s, hardlopen, films, muziek en lezen.