(LEER)SUPERVISIE EN LEERTHERAPIE

Ik ben geregistreerd als allgemeen supervisor psychotherapie en als leersupervisor (Supervisor en leersupervisor Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie) en als supervisor schematherapie (Vereniging voor Schematherapie en ISST).

Het ontvangen van algemeen supervisie in het kader van de opleiding tot klinisch psycholoog, psychotherapeut, psychiater en GZ-psycholoog behoort tot mogelijkheden. De leersupervisie (supervisie over supervisie leren) behoort ook tot de mogelijkheden. De supervisie wordt vormgegeven volgens de richtlijnen van de betreffende opleiding. Ik ben algmeen supervisor psychotherapie volgens de regelement van de Nederlandse Vereniging Voor Psychotherapie (NVP). De allgemene supervisie psychotherapie wordt gegeven in de referentiekader van schematherapie, EMDR en systeemtherapie. Ook de supervisie van de GZ-Psychologen, Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten en Psychiaters die hun opleiding al hebben afgerond is mogelijk.

De supervisie is ook mogelijk in het kader van de opleiding tot de schematherapeut in Nederland en internationaal. Voor de supervisie gelden volgende tarieven: supervisie begonnen in 2019, individuele sessie van 45 minuten 101 Euro’s, voor 60 minuten is het 123 Euro’s, dubelle sessie (90 minuten) 195 Euro’s. Voor een 60 minuten sessie met twee supervisanten 160 Euro’s, een dubelle sessie (120 minuten) 310 Euro’s. Voor in 2020 gestarte supervisies zijn de tarieven als volgt: Individueel 45 minuten 105 Euro’s, 60 minuten 140 Euro’s, dubelle sessie 200 Euro’s. Voor 2 supervisanten 60 minuten 170 Euro’s, dubelle sessie 320 Euro’s.

Leertherapie als onderdeel van de opleiding tot psychotherapeut, klinisch psycholoog of psychiater behoort tevens tot de mogelijkheden. Ik ben geregistreerd als leertherapeut bij Nederlandse vereniging voor psychotherapie. Voor leertherapieen met start in 2020 is de tarief 105 Euro’s voor 45 minuten en 140 Euro’s voor 60 minuten.